Tamales de masa
Hello everybody, it's John, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Tamales de masa. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Tamales de masa is one of the most favored of recent trending foods in the world. It's easy, it is fast, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. Tamales de masa is something which I have loved my entire life. They are nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Tamales de masa, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tamales de masa delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Tamales de masa is 35 tamales gdes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Tamales de masa using 18 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve it.
Para quienes les salió muñequito en la rosca de reyes, aquí la receta de los tamales de masa. (Es algo extensa pero espero a alguien le des de ayuda) #delantaldorado
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Tamales de masa:
- 1 pechuga de pollo hervida y deshebrada
- 2 kilos masa
- 2 hojas acuyo picadas finamente
- 2 litros agua
- 1 1/2 Kilos manteca de cerdo
- 3 litros caldo de pollo
- c/n hojas de acuyo o hierba santa cortadas en 4 si son grandes
- 2 rollos de hoja de plátano
- 3 cucharadas consomé de pollo en polvo
- c/n sal
- Para la salsa..
- 1 pedazo cebolla
- 3 dientes ajo
- 5 chiles guajillo
- 10 chiles chipotle secos
- 8 pimientas
- 1 pizca comino
- 2 cucharadas aceite
Instructions to make to make Tamales de masa
- En una cacerola ponemos los 2 kilos de masa y los 2 litros de agua y batimos con las manos un poco y dejamos reposar.
- Poner a hervir los chiles en con una taza y media de agua.
- En la cacerola donde vamos a poner a hervir la masa (tiene que ser grande porque rinde bastante) echamos un poco de manteca y después la masa, las cucharadas de consomé, sal al gusto y las hojas de acuyo picadas. Hay que moverle constantemente yaa que la masa se puede pegar.
- Cuánto sientas que la masa se empieza a poner espesa hay que irle agregando el caldo de pollo poco a poco, conforme mueves te vas dando cuenta si le falta más caldo. Y le ponemos el resto de la manteca sin dejar de mover.
- Movemos como por 25 minutos hasta que empieza a hacer como burbujas grandes (hay que tener cuidado porque empieza a aventar masa caliente). Después de ese tiempo se le apaga y se deja reposar mientras hacemos la salsa.
- En un sartén ponemos las 2 cucharadas de aceite y cuando caliente freímos la cebolla y los dientes de ajo. Colocamos en la licuadora los chiles, el ajo y la cebolla, el comino y las pimientas y licuamos bien. Después en el mismo sartén donde freímos el ajo, ponemos a freír la salsa y la probamos de sal. Una vez hervido le apagamos.
- Cortamos las hojas de plátano más o menos en tamaño oficio y les ponemos en medio un pedazo como a la mitad del grande.
- Le echamos una cucharada grande de masa, le ponemos pollo salsa y arriba acuyo y lo envolvemos. Repetimos con todos los tamales hasta terminar la masa. Los vamos colocando en una vaporera con agua a la altura de la rejilla.
- El tiempo de cocción estimado es de 1 hr. 15 minutos. Tenemos que estar pendientes que no se quede sin agua la vaporera ya que si se seca los tamales agarran un sabor ahumado y se pueden quemar. Sabremos que están listos porque la hoja de acuyo de desbarata al tacto.
- Nota... Teniendo en cuenta que el caldo ya tiene sal, hay que ir probando la masa cuando se esté hirviendo para no salarla.
As your experience and also confidence grows, you will find that you have more natural control over your diet as well as adapt your diet plan to your individual tastes over time. Whether you want to offer a dish that uses fewer or even more ingredients or is a little bit essentially spicy, you can make simple changes to accomplish this goal. In other words, start making your recipes on schedule. When it comes to fundamental cooking skills for novices you do not need to discover them yet just if you grasp some basic food preparation strategies.
This isn't a full overview to quick and also very easy lunch recipes however its great something to chew on. Ideally this will obtain your imaginative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your household without doing a lot of square meals on your journey.
So that is going to wrap this up for this exceptional food Steps to Make Homemade Tamales de masa. Thank you very much for your time. I am sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment