Pozole casi vegetariano

Pozole casi vegetariano

Hello everybody, hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Pozole casi vegetariano. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.

Pozole casi vegetariano is one of the most popular of current trending foods on earth. It's enjoyed by millions daily. It's simple, it is fast, it tastes yummy. They're fine and they look fantastic. Pozole casi vegetariano is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Pozole casi vegetariano, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pozole casi vegetariano delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pozole casi vegetariano is 8 tazon chicos. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Pozole casi vegetariano estimated approx 2 horas.

To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can have Pozole casi vegetariano using 18 ingredients and 14 steps. Here is how you cook that.

En el régimen alimenticio en el que nos encontramos mi esposa y yo, es requerido consumir muchos vegetales, hortalizas y leguminosas cocidos en agua o caldo de ave desgrasado. Yo aproveche para hacer un pozole y cumplir con el requisito. En este se usa caldo de pollo, pero puede usarse de guajolote sin problema, solo usen desgrasado.

Ingredients and spices that need to be Get to make Pozole casi vegetariano:

  1. 1/2 kilo maíz pozolero precocido limpio
  2. 750 gramos hongo seta (o cualquiera sirve) limpio y troceado
  3. 4 dientes ajo grandes
  4. 1 cebolla mediana
  5. 4 jitomates medianos
  6. 3 chiles guajillos con semillas
  7. 1/4 cucharadita orégano en polvo
  8. 1/2 cucharadita pimienta negra en polvo
  9. 1 litro caldo de pollo desgrasado
  10. 1 litro agua (separe 1/4, 1/4 y 1/2)
  11. 250 gramos calabaza larga verde (calabacín o italiana)
  12. 1 ramo epazote mediano
  13. 250 gramos flor de calabaza (solo la flor sin tallo)
  14. 1/2 lechuga romana en julianas
  15. 4 rábanos en rebanadas delgadas
  16. 1/2 cucharadita chile de árbol seco y molido casi a polvo
  17. 2 cucharaditas aceite neutro
  18. al gusto sal y pimienta

Instructions to make to make Pozole casi vegetariano

  1. ADVERTENCIA: lleva mucho tiempo hacer un buen pozole, incluso con el maíz precocido. Tome sus precauciones de tiempo.
  2. Limpie en un recipiente con agua el maíz. Llene hasta cubrirlo, agite fuerte los granos con la mano (verá que se desprenden tanto pedazos de cáscara como "ojitos" de cada grano) para lavarlos. Escurra para quitar impurezas y repita hasta que todo el grano este limpio. Reserve.
  3. Ponga a cocer a fuego 3/4 el maíz con 1/2 litro de agua (o el suficiente para cubrirlo). Tape la olla y deje cocer por 1 hora.
  4. Mientras cuece el maíz, ponga a hervir en un 1/4 de litro de agua los chiles hasta que ablanden. Reserve.
  5. Licue el jitomate, cebolla, ajo, chiles (con todo y agua), orégano y pimienta. Licue de a poco, por el calor de los chiles puede generar presión y salpicar ampliamente todo. Licue a punto fino, cuele con colador fino. Limpie el resto que ha quedado en el vaso de la licuadora con el agua restante, viértalo al colador para sacar lo máximo del licuado. Reserve.
  6. En una olla de al menos 6 litros de capacidad, ponga a calentar a fuego alto el aceite a punto de humo.
  7. Añada el licuado de golpe, incorpore y deje que hierva. Añada el epazote, baje el fuego a medio y deje cocer por 20 minutos.
  8. Pasada una hora de cocción del maíz, recupere los granos y viertalos en el chile (después de sus 20 minutos de hervor). Deje hervir por 5 minutos.
  9. Añada el caldo de pollo y lleve a hervor por 15 minutos.
  10. Añada los hongos setas y deje hervir por 5 minutos.
  11. Añada la calabaza en trozos pequeños y deje hervir por 5 minutos.
  12. Añada la flor de calabaza y deje hervir por 5 minutos.
  13. Añada el chile de árbol y deje hervir por otros 10 minutos. Rectifique sazón con sal y pimienta. Transcurrido el tiempo, apague el fuego y tape la olla. Deje reposar por 10 minutos antes de servir.
  14. Al servir, complemente con lechuga y rábanos. Sirva muy caliente y acompañe con tostadas de tortilla de maíz al comal.

As your experience and self-confidence grows, you will certainly find that you have a lot more all-natural control over your diet regimen and also adjust your diet plan to your personal preferences in time. Whether you intend to serve a dish that utilizes less or more active ingredients or is a bit essentially hot, you can make easy modifications to achieve this objective. Simply put, begin making your dishes on schedule. As for standard cooking skills for newbies you don't require to discover them yet only if you understand some simple cooking strategies.

This isn't a complete overview to quick as well as easy lunch dishes but its good food for thought. Hopefully this will certainly obtain your imaginative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing a lot of heavy meals on your journey.

So that's going to wrap it up with this special food Easiest Way to Make Homemade Pozole casi vegetariano. Thanks so much for reading. I'm sure you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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