Pozole rojo
Hello everybody, it is Jim, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Pozole rojo. One of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit unique. This will be really delicious.
Pozole rojo is one of the most favored of recent trending meals on earth. It is simple, it's quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions every day. They're nice and they look fantastic. Pozole rojo is something that I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Pozole rojo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pozole rojo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pozole rojo is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Pozole rojo estimated approx 120minutos.
To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Pozole rojo using 12 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pozole rojo:
- 1 cebolla grande, cortada en dos
- 1 kilo carne de cerdo o de pollo
- 3 chiles secos (ancho o guajillo
- 2 dientes ajo
- 1/2 cucharadita comino en polvo
- 800 g. maíz preparado para pozole
- 1 cucharada sopera sal (o al gusto)
- 8 rábanos
- 1/2 kilo col blanca
- 10 limones
- 1/4 de taza de oregano deshidratado
- Salsa de chile de árbol en aceite o unas cucharadas de chile triturado o en polvo (opcional)
Steps to make to make Pozole rojo
- Corta tanto la carne como una mitad de la cebolla en trozos medianos. Colócalas en una olla y agrega unos tres litros de agua. Cuécelo sobre fuego mediano durante aproximadamente una hora o hasta que la carne esté muy suave. (Retira y descarta la espuma que se forma en la superficie del agua después del primer hervor.)
- Ocida la carne, sácala del agua y permite que se enfríe suficientemente para que se pueda tomar con la mano sin quemarse. Desmenúzala con las manos o córtala con un cuchillo para formar trozos del tamaño que deseas. (A mí me gusta que sean de un tamaño fácilmente manejable con la cuchara con que se va a comer el pozole, pero hay muchos que prefieren trozos más grandes.)
- A los chiles secos córtales los tallos y quítales las semillas. Ponlos en un plato hondo y cúbrelos con agua muy caliente. Deja que se remojan durante unos 15 minutos, hasta que se hayan rehidratado
- Coloca los chiles (con su agua), los ajos y el comino en el vaso de una licuadora y licúa bien. Vierte esta mezcla al caldo en la olla. Caliéntalo sobre fuego mediano
- Saca el maíz de su bolsa o frasco y ponlo en una coladera bajo el chorro de agua; enjuagarlo bien le quitará mucho del sabor del empaque.
- Agrega el maíz al caldo. Añade la sal y permite que hierva suavemente durante una media hora o más para que se combinen muy bien los sabores.
- Mientras hierve, prepara las verduras que servirán de guarnición al caldo: quítales a los rábanos tallo y cola y córtalos en rodajas delgadas. Corta o ralla la col en tiras finitas. Corta finito la otra mitad de la cebolla. Parte los limones en mitades. Todos estos elementos, más el oregano deshidratado y la salsa o el chile triturado (si lo vas a usar) las vas a poner en fuentes sobre la mesa para que cada comensal condimente al gusto su plato de pozole
- Antes de servir el pozole, prúebalo y agrega más sal si es necesario, pues por la gran cantidad de maíz este platillo require de bastante sal. Sírvelo bien caliente en platos muy hondos. Se puede acompañar con tostadas (tortillas crocantes), solas o untadas de crema y espolvoreadas con queso
As your experience and also confidence expands, you will certainly locate that you have much more all-natural control over your diet plan and adapt your diet plan to your personal tastes over time. Whether you wish to serve a recipe that utilizes fewer or even more ingredients or is a little bit essentially zesty, you can make basic modifications to attain this goal. In other words, begin making your recipes on time. When it comes to fundamental cooking skills for newbies you do not need to learn them yet only if you master some basic cooking strategies.
This isn't a complete overview to quick and easy lunch recipes yet its good food for thought. With any luck this will obtain your creative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your family members without doing a lot of square meals on your journey.
So that's going to wrap this up with this special food Simple Way to Prepare Quick Pozole rojo. Thanks so much for your time. I am sure that you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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